Sisteme de Operare

Sistemul de operare este cel mai important software care rulează pe un computer. Administrează memoria și procesele computerului, precum și întregul software și hardware. De asemenea, vă permite să comunicați cu computerul fără să știți cum să vorbiți in limbajul calculatorului. Fără un sistem de operare, un computer este inutil.

Sistemul de operare al computerului (OS) gestionează toate software-ul și hardware-ul de pe computer. De cele mai multe ori, există mai multe programe de calculator diferite care rulează în același timp și toate au nevoie să acceseze unitatea centrală de procesare (CPU) a computerului, memoria și spațiul de stocare. Sistemul de operare coordonează toate acestea pentru a vă asigura că fiecare program primește ceea ce are nevoie.

Sistemele de operare sunt de obicei preîncărcate pe orice computer pe care îl cumpărați. Majoritatea oamenilor folosesc sistemul de operare care vine cu computerul, dar este posibil să faceți upgrade sau chiar să schimbați sistemele de operare. Cele trei sisteme de operare cele mai comune pentru computerele personale sunt Microsoft Windows, Mac OS X și Linux.